Gezond en lekker eten voor veel mensen is het een lastige opgaven. Vaak grijpen ze vaak naar de makkelijke en vette weg. Maar gezonde en lekkere voeding hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Hieronder geef ik je tips en inspiratie om gezond en lekker te eten!

Gezond en lekker eten

Doe het lekker zelf!

De eerste tip die ik kan meegeven voor gezonde en lekkere voeding is om het zelf te doen. Volgens het Voedingscentrum (z.d.) bevatten kant-en-klaarmaaltijden over het algemeen te weinig groenten, te weinig vezels, veel verzadigd vet en veel zout. De beste manier om gezond en lekker te eten is dus zelf koken. Hierdoor heb je meer controle over hoeveel je overal van in doet. Naast dat je meer controle hebt is het ook veel leuker om zelf bezig te zijn dan alleen de magnetron aan te doen. Het hoeft ook allemaal niet zo lang te duren.

Gezonde inspiratie

Op Vitbody.nl zijn veel recepten te vinden om gezond en lekker te koken. Er staan hier recepten voor ieder moment. Zo kan je een lekkere tussendoortjes vinden, maar ook genoeg recepten voor het avondeten. Maak vanavond bijvoorbeeld deze lekkere en gezonde curry, die je een tijdje geleden op ons blog voorbij zag komen. Of ben je op zoek naar goed en lekker eten voor in de ochtend? Deze granola is wellicht een goed optie!

Geniet van gezond en lekker!

Tot slot is het vooral belangrijk om te genieten van gezond en lekker eten! Dit kan je bijvoorbeeld doen door eerst samen met andere te koken en het daarna gezellig met z’n allen op te eten. Volgens een artikel van psychologie magazine (2014) is het belangrijk om ontspannen te eten met aandacht. Want dat is gezond, je geniet dan meer van een maaltijd en hebt dan minder de neiging om te veel te eten.