Tijd voor een nieuw recept! Iets wat nog niet op Vitbodies staat, namelijk een zoet recept. Je kan dit recept gebruiken als tussendoortje, ontbijt of als lekker toetje naar de warme maaltijd. Pak de bakspullen er maar bij voor de dit recept want deze week maken we een gezond bananen brood van amandelmeel, dit betekent het recept ook nog eens glutenvrij is!

Recept bananenbrood
Bananenbrood

Dit heb je nodig voor het bananenbrood recept

  • 3 rijpe bananen (de wat bruinere bananen zijn meestal het zoetst)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 hand gemengde noten
  • snuf kaneel
  • olie om in te vetten
Recept bananenbrood
recept voor bananenbrood

Zo maak je het bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de bananen fijn met een vork.
  3. Voeg een voor een de eieren toe aan het bananenmoes en mix het door met een mixer tot een luchtig beslag.
  4. Spatel vervolgens het amandelmeel, het bakpoeder, het snufje zout en de honing door de rest van de ingrediënten heen en meng het tot een glad beslag.
  5. Hak de gemengde noten fijn en spatel ze samen met het kaneel door de rest van het beslag heen.
  6. Vet een cakevorm is met olie, zo blijft de cake niet pakken aan de randen.
  7. Stop de cake in de cakevorm en bak met 50 minuten gaar in de boven.
  8. Check na 50 minuten of de cake klaar is door een vork in de cake te steken, zit er geen kruimel aan? Dan is die klaar!
  9. Laat de cake afkoelen en snijd hem vervolgens inplakken.

Eet smakelijk!

Wil je meer gezonde recepten? Probeer deze zoete aardappelstamppot . Of lees dit artikel en krijg meer informatie over super foods!