Wat is gezond eten? Veel mensen weten niet wat het antwoord is op deze vraag. Vaak komt het doordat eigenlijk iedereen iets anders zegt en mensen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. In dit blog vertel ik je wat gezonde voeding is.

Wat is gezond eten?

Definitie van gezond eten

Eerst gaan we kijken naar de definitie van gezond. Want hoe kan je weten wat gezond eten is, zonder dat je weet wat gezond betekend. En dit is dus het lastige want de definitie van gezond eten bestand helemaal niet. Volgens een artikel van fitgirls.nl het onmogelijk om hier definitie van te geven, want voor iedereen is de definitie van gezond anders in te vullen. Voor de een is een glutenvrijdieet belangrijk en de ander heeft juist een koolhydraatarm dieet nodig. Op de vraag wat is gezond eten? Is dus moeilijk antwoord te geven.

De schijf van vijf

Een richtlijn om te weten welke voeding gezond is, is de schijf van vijf van het Voedingscentrum. De schijf van vijf geeft doormiddel van vijf vakken aan wat gezonde voeding is die je elke dag moet binnen krijgen. De schijf bestaat uit:

  • Groenten en fruit
  • Smeer en bereidingsvetten
  • Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel
  • Brood, graanproducten een aardappelen
  • Dranken
Gezond eten

Eet gevarieerd

Als laatst is het belangrijk om gevarieerd te blijven eten. Dit komt omdat bijna elk voedingsmiddel positieve eigenschappen heeft, blijf je veel van hetzelfde eten dan mis je veel de rest! Gevarieerd eten kan je bijna bij elk dieet toepassen. Op ons blog hebben we genoeg recepten staan die je laten zien wat goed en lekker eten is. Ook kan je hier het blog gezond en lekker eten lezen voor tips en inspiratie.