Leestijd: 4 minuten

In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat pre-workout is. Na dit artikel te hebben gelezen kun je een onderbouwde keuze maken of dit supplement, wel of niet wat voor jou is en weet je wat een pre-workout is.

Wat is pre-workout?
Pre-workout de cafeïnebooster

De werking van Pre-workout

Volgens Maxim Boek van cleannutrition (z.d.) zorgt het supplement er voor dat je langer door kan gaan met je sport activiteiten. Tijdens het sporten kun je namelijk verzuren. Verzuren is een verschijnsel waarbij je melkzuur in de spieren opbouwt doordat je maximaal moet presteren, hierdoor kun je niet alles meer geven en gaan je prestaties achteruit. Als er heel veel melkzuur is opgebouwd kun je uiteindelijk de spier niet meer fatsoenlijk gebruiken en zul je moeten wachten tot dat het melkzuur weer is afgebroken. Hoe ga je dit dan tegen? Een pre-workout kan dan dienen als cafeïnebooster. Je krijgt dan een hoeveelheid cafeïne binnen die je meer energie geven voor de training.

Maxim zegt dat hier de meerwaarde van het supplement pre-workout ligt (samen met een goede warming up). Dit zal duidelijker worden als we kijken naar de effecten.

  1. Geleidelijke verhoging van de lichaamstempratuur
  2. Verwijding van luchtwegen
  3. Aanpassingen aan de bloedsomloop/hartvaatstelsel
  4. Energie vrijmaken
  5. Uitschakeling van het spijsverteringssysteem
  6. Efficiëntere spiercontractie
  7. Mentale focus op de sportactiviteit

Deze gezamenlijke aanpassingen zorgen ervoor dat het lichaam instaat is om je spieren te voorzien van een betere toevoer en afvoer van zuurstof en afvalstoffen. Dit gaat dus de verzuring tegen. Een echte cafeïnebooster kun je wel zeggen

Hoeveel Pre-workout moet ik nemen

De hoeveelheid Pre-workout die je moet nemen bij het trainen verschilt van het merk wat je haalt. Meestal staat het op de verpakking wat wordt aangeraden als goede hoeveelheid. Let hierbij goed op de hoeveelheid cafeïne. Teveel cafeïne kan namelijk slechte gevolgen hebben voor je slaap. Mocht je niet zoveel kennis hebben begin dan rustig en vraag professionals voor gebruik van deze cafeïnebooster. Het gebruik van pre-workout kan best heftig zijn. Weet dus goed wat je doet!

Conclusie

Nu je dit artikel hebt gelezen weet je meer af van de cafeïnebooster pre- workout en heb je een beter begrip van hoe het eigenlijk werkt. Misschien ga jij nu ook met pre-workout trainen. Mocht je het willen aanschaffen, check dan deze producten en lees onze meer informatie over verschillende supplementen.

Ga jij dit supplement ook gebruiken? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook ons artikel over Weight gainers!