In dit artikel ga ik je meer vertellen over Weight Gainers en wat Weight Gainers precies zijn. Als je dit artikel hebt gelezen zul je dus een onderbouwde keuze kunnen maken of dit spieropbouw supplement wat zijn voor jou of niet!

Weight gainers
(Bron: Pexels https://bit.ly/32oInPu)

De werking van Weight gainers

Ze doen eigenlijk precies wat het woord zegt; ze zorgen ervoor dat je gewicht aankomt. Althans dat is de bedoeling. Deze Weight Gainers zijn vooral bedoeld voor mensen die veel moeite hebben met gewicht aankomen. Een weight gainer is in feite dus heel simpel. Het is een toevoeging van Koolhydraten, en dus calorieën, op een dag. Hierdoor neem je op een makkelijke manier veel calorieën op in 1 keer. In deze shakes (Weight Gainers komen meestal voor in shake vorm) zitten niet alleen koolhydraten, maar ook eiwitten!

Dit kan ik toch ook uit voeding halen?

Dat klopt. Deze extra calorieën en koolhydraten zou je ook uit voeding kunnen halen. Het probleem hierbij is echter dat voor sommigen, een extra 800 tot 1000 calorieën op een dag, niet te halen is op een gezonde manier via voeding. In deze gevallen kan dit spieropbouw supplement dus veel voor je doen!

Hoeveel moet ik nemen?

Volgens Marvin van Supplementaanbiedingen.nl (2016) heeft dit te maken met je lichaamsbouw en de hoeveelheid calorieën die je op een dag nodig hebt. Hij zegt ook dat je dus niet per se het label hoeft te volgen maar meer moet kijken naar de dagelijkse hoeveelheid die je zelf al inneemt, en hierbij het supplement moet gebruiken om aan je dagelijkse hoeveelheid toe te voegen. Je kunt dus eigenlijk zoveel gebruiken als je wilt!

Conclusie

Ik hoop je in dit artikel meer te hebben geleerd over Weight Gainers en wat deze precies zijn. Wil je nou zelf een Weight gainer aanschaffen? Check dan deze producten! Wat vind jij van dit supplement? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook ons artikel over de werking van eiwitten!

Wil je juist meer weten over andere supplementen?